Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα: Φροντίδα διαβητικού ασθενή-Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2

EDIDYP

Ο Δήμος Μετεώρων εγκαινιάζοντας το σύμφωνο συνεργασίας με την ΕΛ.Ο.ΔΙ. (Ελληνική Ομοσπονδία για το Διαβήτη), πραγματοποίησε σήμερα στις 14 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, εκδήλωση με θέμα: Φροντίδα διαβητικού ασθενή-Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, στο χώρο του ΚΑΠΗ του Δήμου Μετεώρων.

Την ομιλία έκανε ο  κος Βαλσαμάκης Γιώργος, Ιατρός,  Επίκουρος καθηγητής Ενδοκρινολογίας της Πανεπιστημιακής Κλινικής Ενδοκρινολογίας και Μεταβολικών Νόσων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Μετά το πέρας της ομιλίας διεξήχθη δωρεάν δειγματοληπτική εξέταση σακχάρου από Νοσηλευτές του Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Μετεώρων. Διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό σε πολίτες της Καλαμπάκας από τους σπουδαστές μαθητείας Νοσηλευτικής του ΟΑΕΔ.

Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση του κόσμου στην πάθηση, στην πληροφόρηση καθώς και στην κινητοποίηση όλων μας για προληπτικές εξετάσεις. Η ασθένεια προκαλεί το θάνατο τουλάχιστον 3.000.000 ανθρώπων ετησίως.

Η πρόληψη, σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή, την άσκηση, αλλά και τα φάρμακα, μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι ασθενείς στη χώρα μας ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, από τους οποίους αρκετοί δεν το γνωρίζουν. Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή, ιδιαίτερα στα ελληνόπουλα, που συγκαταλέγονται στα πιο παχύσαρκα παιδιά της Ευρώπης.

Πληροφορίες

ΚΕΠ Υγείας Δήμου Μετεώρων

Ημέρες: Δευτέρα - Παρασκευή

Ώρες: 08:30 - 14:30

Tηλέφωνο & FAX: 2432078662

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διεύθυνση: Ηπείρου και Πυθαγόρα (ισόγειος χώρος 4ου Νηπιαγωγείου Καλαμπάκας)

ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

kede boitheiaspiti kepygeias elodi