Ο Δήμος μας

LOGO FINAL 2024Ο Δήμος Μετεώρων είναι δήμος της περιφέρειας Θεσσαλίας με έδρα την Καλαμπάκα. Η συνολική έκταση του Δήμου είναι 1650.19 τ.χλμ και ο πληθυσμός του 19.274 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2021. Είναι ο δεύτερος σε έκταση Δήμος στην Ελλάδα και η έδρα του είναι η πόλη της Καλαμπάκας.

Η γεωγραφική θέση του Δήμου Μετεώρων καθιστά εύκολη την οδική πρόσβαση. Η Καλαμπάκα απέχει 350χλμ από την Αθήνα, 238χλμ από την Θεσσαλονίκη, 146χλμ από τον Βόλο, 320χλμ από την Πάτρα και 173χλμ από την Ηγουμενίτσα. Στη Καλαμπάκα μπορεί να φτάσει κανείς οδικώς με Ι.Χ. ή με λεωφορείο του ΚΤΕΛ, και σιδηροδρομικώς από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο.

Η μετεονομασία του Δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο Μετεώρων εγκρίθηκε στις 19 Ιουλίου 2018 μετά από σχετικό αίτημα της Δημοτικής Αρχής. Η σημερινή μορφή του δήμου προέκυψε από τη συγχώνευση των προϋπαρχόντων Δήμων Καλαμπάκας, Βασιλικής, Καστανιάς, Κλεινοβού, Μαλακασίου, Τυμφαίων, Χασίων και της Διευρυμένης Κοινότητας Ασπροποτάμου στα πλαίσια του προγράμματος Καλλικράτης.

Δείτε λεπτομέρειες για τις Δημοτικές Ενότητες Δήμου Μετεώρων.

Pin It