Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας λειτουργεί στο κέντρο της πόλης, πλήρως ανακαινισμένη και τεχνολογικά εξοπλισμένη με τα πιο εξελιγμένα συστήματα.

Εγκαινιάστηκε στις 19 Ιουλίου 2015 προς τιμή των γενεθλίων του Γεωργίου Δημουλά ευεργέτη της πόλης και πατέρα της δωρήτριας Κατερίνας Δημουλά, η οποία ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα της, ανέλαβε την χρηματοδότηση της ανακαίνισης του κτηρίου καθώς και τα έξοδα της λειτουργίας του για τα επόμενα χρόνια μετά από συμφωνία με τον Δήμο.

Η Βιβλιοθήκη είναι  μια πολιτιστική άγκυρα στην πόλη και εστιάζει κυρίως στις ανάγκες των παιδιών που αποτελούν το μέλλον αυτού του τόπου.

Σκοπός της Βιβλιοθήκης είναι να αποτελέσει ένα κέντρο πρόσβασης, εκπαίδευσης και ευκαιρίας, έναν φάρο γνώσης, έναν κόμβο τεχνολογίας και καινοτομίας, παρέχοντας τα κατάλληλα εφόδια  στην νέα γενιά των Καλαμπακιωτών όπως και του πληθυσμού της γύρω περιοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον ιστότοπο της Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας http://www.kalambakalibrary.org/ η και τη σελίδα της στο Facebook https://www.facebook.com/kalambakalibrary.

Pin It