Βιογραφικό Δημάρχου

AVRAMOPOULOS LEFTERIS grafeio 2

Ο Λευτέρης Αβραμόπουλος γεννήθηκε το 1988 στη Διάβα Καλαμπάκας και φοίτησε στα σχολεία της πόλης. Έλαβε το πτυχίο του από τη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Κοζάνης- Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA-Master in Business Administration). Σήμερα είναι υπ. Διδάκτορας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Είναι οικονομολόγος, μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, εκλεγμένος στη συνέλευση των αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Καλαμπάκα με τη διατήρηση Λογιστικού Γραφείου και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ).

Από το 2014 και μετά εργάστηκε σε μεγάλες και μικρότερες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, ενώ την περίοδο 2018-2019 εργάστηκε ως βοηθός καθηγητή με σύμβαση ενός έτους στο ΑΤΕΙ Κοζάνης. Από το 2019 διατηρεί το δικό του Λογιστικό γραφείο στην Καλαμπάκα, παράλληλα παρέχει τις συμβουλές του ως ειδικός σύμβουλος επί των Οικονομικών σε μεγάλες εταιρείες, ενώ από το 2020 προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις στην Καλαμπάκα και σε άλλους Δήμους του Ν. Τρικάλων στο χώρο της προσχολικής αγωγής. Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, καθώς υπήρξε ποδοσφαιριστής του Α.Σ. Μετεώρων, του Α.Ο. Βράχου Καστρακίου, του Απόλλωνα Κρύα Βρύσης, της Α.Ο. Δόξας Διάβας και του ΑΡΗ Περιστέρας.

Πολιτικά ανέπτυξε έντονη δράση στο φοιτητικό κίνημα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ενώ υπήρξε Περιφερειάρχης Θεσσαλίας της ΟΝΝΕΔ και από το 2019 συμμετέχει στο ανώτατο όργανο της Ν.Δ., την Πολιτική Επιτροπή η οποία συνέρχεται υπό τον Πρόεδρο του κόμματος και Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Το Μάιο του 2020 ανέλαβε τα καθήκοντα του Διοικητή της Δομής Φιλοξενίας/Προσωρινής Υποδοχής πολιτών τρίτων χωρών Βέροιας.

Το 2019 εκλέχτηκε πρώτος δημοτικός σύμβουλος όλων των παρατάξεων του Δήμου Μετεώρων λαμβάνοντας 1.611 ψήφους, με την παράταξη «Δύναμη Ευθύνης» του αείμνηστου Χρήστου Σινάνη. Τον Ιούλιο του 2021 αναδείχθηκε από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Δύναμη Ευθύνης» επικεφαλής αυτής. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023, εκλέχτηκε Δήμαρχος Μετεώρων από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 66,67%.

Pin It