Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μετεώρων

ESPA 21 27  LOGO FINAL 2024

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Θεσσαλία 2021-2027»

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ

«ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ (ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΔΟΜΗ)» με Κωδικό ΟΠΣ 6003291

ΑΠΟΦΑΣΗ
ΕΝΤΑΞΗΣ

α.π 5912/18.9.2023 (κωδικός 10, Α/Α ΟΠΣ: 3835) υπό τον τίτλο: «Κέντρα Κοινότητας με την ενσωμάτωση ΚΕΜ, παραρτημάτων Ρομά (συνεχιζόμενες δομές)»

ΚΥΡΙΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Π/Υ ΕΝΤΑΞΗΣ

99.840,00 €

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η πράξη αφορά στην συνέχιση χρηματοδότησης λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας (ΚΚ) του Δήμου Μετεώρων για 26 μήνες, ήτοι από την λήξη του φυσικού αντικειμένου του στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 έως 31/12/2025 με συνέχιση του ίδιου προσωπικού - αριθμός και ειδικότητες - που περιλαμβάνεται στην σχετική ενταγμένη πράξη του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.

 

 

Tο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μετεώρων:

Παρεχόμενες Υπηρεσίες

Οι υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Κοινότητας κινούνται σε τρεις άξονες:

-Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών

-Συνεργασία με υπηρεσίες, Φορείς και Δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας.

-Παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.

Η λειτουργία του Κέντρου εστιάζει στην παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, ειδικότερα αυτούς που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, σε συνεργασία με τις λοιπές κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του Δήμου.

 

Ωφελούμενος Πληθυσμός

 

Πολίτες που κατοικούν στο Δήμο Μετεώρων

Ωφελούμενοι του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα».

Άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Άνεργοι, παιδιά και άτομα που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού.

Γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Ωφελούμενοι μπορεί να είναι και κάτοικοι όμορων Δήμων στους οποίους δεν έχουν συσταθεί Κέντρα Κοινότητας.

Το Κέντρο Κοινότητας :

- πληροφορεί και διασυνδέει τους πολίτες με φορείς και προγράμματα κοινωνικής προστασίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής ένταξης που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο,

- υποστηρίζει τους πολίτες για την ένταξή τους στα προγράμματα κοινωνικής προστασίας και στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων,

- παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη στους ωφελούμενους του Προγράμματος  «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», από τη διαδικασία της υποβολής της αίτησης και την ορθή συμπλήρωσή της έως τις απαραίτητες οδηγίες για την προσκόμιση και παραλαβή των απαραίτητων δικαιολογητικών.

- συνεργάζεται και παραπέμπει αιτήματα σε άλλες δομές καθώς και σε υπηρεσίες απασχόλησης, που παρέχονται στα γεωγραφικά όρια της περιοχής λειτουργίας του

- παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη

- συγκεντρώνει και διανέμει βασικά αγαθά

- συμπράττει στην ανάπτυξη Δικτύου Εθελοντισμού

- διοργανώνει εκδηλώσεις πολιτισμικού, επιμορφωτικού, κοινωνικού περιεχομένου

-παρέχει στήριξη σε:

α) παιδιά και οικογένειες ευάλωτων ομάδων και

β) ηλικιωμένους και εξυπηρέτηση/υποστήριξη σε παιδιά και εφήβους για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και γενικότερα κάθε πολίτη που προσέρχεται ζητώντας να λάβει τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Το ΚΚ στελεχώνεται από δύο άτομα. Το υφιστάμενο προσωπικό με τις ειδικότητες, τις βασικές αρμοδιότητες και την τοποθέτησή του ανά κτίριο έχει ως εξής :

  1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕ/Συντονίστρια ΚΚ με αρμοδιότητες αυτές που προβλέπονται με βάση την ειδικότητα και την κατηγορία της δομής στον Οδηγό Εφαρμογής και Λειτουργίας ΚΚ
  2. ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΠΕ με αρμοδιότητες αυτές που προβλέπονται με βάση την ειδικότητα και την κατηγορία της δομής στον Οδηγό Εφαρμογής και Λειτουργίας ΚΚ, με έμφαση στην ψυχολογική υποστήριξη

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μετεώρων λειτουργεί στη διεύθυνση Ηπείρου και Πυθαγόρα (ισόγειος χώρος 4ου Νηπιαγωγείου Καλαμπάκας) Δευτέρα έως Παρασκευή από 07:00 – 15:00

Πληροφορίες:

Για περισσότερες πληροφορίες (εγγραφές – δικαιώματα – υποχρεώσεις κτλ) παρακαλούμε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 24320 78661.

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διεύθυνση: Ηπείρου και Πυθαγόρα (ισόγειος χώρος 4ου Νηπιαγωγείου Καλαμπάκας).

Pin It