Δράσεις Κέντρου Κοινότητας

 

Με αφορμή  την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου η οποία έχει καθιερωθεί να είναι η δεύτερη ημέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο και αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο της σχολικής κοινότητας στην Πρόληψη, η διαπαιδαγώγηση των παιδιών σε θέματα ασφαλούς χρήσης θεωρείται αναγκαία. Σε μια εποχή που πλέον είναι ορατά τα αποτελέσματα από τους κινδύνους του διαδικτύου το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μετεώρων σχεδίασε και διοργάνωσε στις 13 Φεβρουαρίου 2020 τη δράση με θέμα «Ασφάλεια στη χρήση Διαδικτύου», σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του παιδιού» και τους Διευθυντές του 4ου και  5ου Δημοτικών Σχολείων του Δήμου. 

 

 

04

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019  στην Αίθουσα Νίτσα Λιάπη Σεμινάριο με θέμα:  Βασική Υποστήριξη της  Ζωής με τη χρήση Aυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή. Τη διοργάνωση του σεμιναρίου ανέλαβαν οι Κοινωνικές Δομές (Κέντρο Κοινότητας και ΚΕΠ Υγείας),  του Δήμου Μετεώρων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας ΕΕΕΠΦ, την οποία εκπροσωπούσε η κα Ελένη Πολύζου, Ιατρός Αναισθησιολόγος – Διευθύντρια ΕΣΥ ΓΝ Τρικάλων – Διευθύντρια Σεμιναρίων BLS/AED Ευρωπαϊκού Συμβούλιου Αναζωογόνησης – Επίτιμη Διδάσκουσα ΣΕΦΑΑ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Συντονίστρια Τομέα Υγείας, Ομάδα Εθελοντών Δήμου Τρικκαίων.

 1

logo pano

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Κέντρου Κοινότητας, στις 29/10 διάρκειας τεσσάρων ημερών, Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από την Νοσηλεύτρια του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τρικάλων, κ. Γιοβανοπούλου  Ελένη.

65235003 2305353776459021 6766016561556750336 n

Στις 24 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μετεώρων το «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ» από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μετεώρων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε., υπό την αιγίδα του Δήμου Μετεώρων.

Σελίδα 1 από 3