Δικτύωση με Φορείς

Τον Μάρτιο 2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με Ξενώνα φιλοξενίας πλήρους & μικρής διάρκειας διαμονής για τις γυναίκες θύματα βίας & των παιδιών του Δήμου Θεσσαλονίκης, με στόχο την ανάπτυξη δικτύου συνεργασίας και παραπομπής σχετικών αιτημάτων.

Τον Δεκέμβριο 2021 πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με την εταιρεία SL ΕΛΛΑΣ που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται σε υπηρεσίες καθαρισμού. Η επικοινωνία είχε στόχο την ανάπτυξη επαφών και συνεργασίας για την προώθηση και ένταξη ανέργων δημοτών σε θέσεις εργασίας που αναλαμβάνει να καλύψει η εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μετεώρων.

Στις 30/7/2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στον χώρο του Κέντρου Κοινότητας με την υπεύθυνη της δομής ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ, που λειτουργεί στον γειτονικό Δήμο Καρδίτσας και στόχο έχει τη δημιουργική απασχόληση παιδιών και ατόμων με αναπηρία, ώστε να επιτυγχάνεται η κοινωνικοποίηση και η αλληλεπίδραση τους με συνομηλίκους.

Στόχος της επαφής αποτέλεσε η δημιουργία ενός δικτύου μεταξύ φορέων και κοινωνικών δομών μέσω παραπομπών, κοινών δράσεων και παρεμβάσεων, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με ζητήματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία.

Στις 15/10/2021 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Κέντρου Κοινότητας, συνάντηση δικτύωσης με την Κινητή Μονάδα ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ  Θεσσαλίας,  ώστε να  συζητηθούν τρόποι συνεργασίας μεταξύ των φορέων με  κύριο σκοπό τη κάλυψη των αναγκών ειδικών πληθυσμιακών ομάδων , τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και στην έγκαιρη παρέμβαση. Η Κινητή Μονάδα ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ παρέχει δωρεάν ένα ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών σε ανθρώπους  που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρήσης ή εξάρτησης, καθώς και στις οικογένειές τους. Η προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος από  την Κινητή Μονάδα.

Το επιστημονικό προσωπικό της Κινητής Μονάδας ενημερώθηκε αντίστοιχα για τις παρεχόμενες υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο Κοινότητας.

Κατά τον μήνα Σεπτέμβριο του 2020 πραγματοποιήθηκε δικτύωση, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας και ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με την αστική, μη-κερδοσκοπική εταιρεία «Μπορούμε», που είχε σαν αποτέλεσμα την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Μετεώρων και της εταιρείας, με χρονική διάρκεια από τον Σεπτέμβριο του 2020 ως και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

Η συνεργασία αφορούσε το κοινωνικό πρόγραμμα «Είμαστε Οικογένεια-Covid 19», το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ο Δωρητής) για τον Covid 19 και περιελάμβανε την προσφορά διατακτικών προς τους δημότες του Δήμου Μετεώρων που ανήκουν  σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, για την αγορά τροφίμων πρώτης ανάγκης.

Για τη διοργάνωση και πραγματοποίηση ενημερωτικής ομιλίας σχετικά με το θέμα «Ασφάλεια στη Χρήση του Διαδικτύου» σε Δημοτικά Σχολεία της Καλαμπάκας (4ο και 5ο), το Κέντρο Κοινότητας ήρθε σε επαφή με την ψυχολόγο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Γεωργίου Ελισσάβετ που πραγματοποιεί οργανωμένες, διαδραστικές, βιωματικές δράσεις, οι οποίες απευθύνονται στους μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η δικτύωση με το «Χαμόγελο του Παιδιού» εντάσσεται στα πλαίσια της δικτύωσης με φορείς και οργανισμούς με στόχο την διοργάνωση από κοινού δράσεων σχετικά με την πρόληψη και ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας πάνω σε σημαντικά θέματα που τους απασχολούν, όπως Ενδοσχολικός Εκφοβισμός (bullying), Κακοποίηση κ.ά., και με σκοπό την διασφάλιση της ψυχικής και σωματικής υγείας των ανηλίκων.

Επίσης, η δικτύωση με έναν Οργανισμό, όπως  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που προσφέρει κοινωνικό έργο, πραγματοποιήθηκε με στόχο την συνεργασία και την παραπομπή αιτημάτων των πολιτών σε υπηρεσίες και δομές εκτός των γεωγραφικών ορίων της περιοχής λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας, που ασχολούνται με τη στήριξη παιδιών που έχουν ανάγκη και των οικογενειών τους.

 

 

Στα πλαίσια της δικτύωσης με φορείς της τοπικής κοινωνίας, καθώς και για την διοργάνωση και πραγματοποίηση ενημερωτικής ομιλίας από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με θέμα «Ασφάλεια στη χρήση του Διαδικτύου» στους μαθητές και μαθήτριες του Δ΄ και Ε΄ Δημοτικών Σχολείων Καλαμπάκας, το Κέντρο Κοινότητας ήρθε σε επαφή με τους Διευθυντές των δύο Δημοτικών Σχολείων κ.Τσιούμα Ιωάννη και κ. Αυγέρη Νικόλαο.

Σελίδα 1 από 5