Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μετεώρων σε συνεργασία με το Ειδικό σχολείο Καλαμπάκας, πραγματοποίησαν δράση στον χώρο της Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας, την Δευτέρα 27 Απριλίου 2026.
Η δράση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον μήνα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό καθώς και την παγκόσμια ημέρα βιβλίου για τον μήνα Απρίλιο. Σκοπός της δράσης ήταν η ενίσχυση της μαθησιακής εμπειρίας των μαθητών μέσα από βιωματικές προσεγγίσεις, όπως εκπαιδευτικά παιχνίδια και ψηφιακές εφαρμογές.
Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας συνέβαλαν ενεργά σε αυτή τη δράση, μέσω της αφήγησης μιας ιστορίας από το βιβλίο του Hugo Horiot «Ο αυτοκράτορας είμαι εγώ», μιας αυτοβιογραφίας του συγγραφέα. Σκοπός ήταν η συναισθηματική ενδυνάμωση των μαθητών, μέσα από το βίωμα του παιδιού τότε και συγγραφέα του βιβλίου μετέπειτα.

