Καλωσόρισμα Δημάρχου

AVRAMOPOULOS LEFTERISΚαλώς ήρθατε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Μετεώρων.

Είναι μεγάλη μας χαρά να σας υποδεχτούμε σε αυτόν τον πανέμορφο τόπο που ονομάζεται Μετέωρα!

Εδώ όπου η φύση σμίγει με την ιστορία  και η παράδοση αγκαλιάζει τον σύγχρονο τρόπο ζωής, θα ανακαλύψετε έναν κόσμο γεμάτο ομορφιά  και πολιτισμό.

Τα Μετέωρα, αυτοί οι γιγαντιαίοι βράχοι που ξεπροβάλλουν στον ουρανό, αποτελούν ένα από τα εντυπωσιακότερα θρησκευτικά και γεωλογικά μνημεία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και όλου του κόσμου, καθώς είναι εγγεγραμμένα στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Πέρα από την ιδιομορφία και ομορφιά της ευρύτερης περιοχής, τα Μοναστήρια που κοσμούν τις κορυφές των ιερών βράχων, συνιστούν τη δεύτερη μεγαλύτερη μοναστική κοινότητα στον Ορθόδοξο Ελλαδικό χώρο. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που έχουν χαρακτηριστεί το δεύτερο «Άγιο Όρος» που διατηρεί εδώ και αιώνες την θρησκευτική και μοναστική παράδοση. Πρόκειται για έναν παράδεισο για τους λάτρεις της φύσης και του πνευματικού ταξιδιού.

Ο Ορεινός όγκος των Μετεώρων, με τα πεζοπορικά μονοπάτια του και την πλούσια βλάστηση, αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν την επαφή με τη φύση. Με τον ιδιαίτερο οικολογικό χαρακτήρα της περιοχής, παρέχεται η ευκαιρία να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία, εξερευνώντας την απίστευτη ποικιλία της τοπικής χλωρίδας και πανίδας.

Το Σπήλαιο Θεόπετρας, ένας άλλος θησαυρός της φύσης με τους σταλαγμίτες που σχηματίζουν μοναδικά σχέδια, αποτελεί μια ακόμη εντυπωσιακή φυσική δημιουργία που αναδεικνύει την παντοκρατορία της φύσης στην περιοχή μας.

Τα χωριά του Δήμου Μετεώρων, πολύτιμα κομμάτια του παραδοσιακού ελληνικού τοπίου, σας υποδέχονται με ανοιχτές αγκάλες. Εδώ οι πανέμορφες πλατείες, τα πέτρινα σπίτια  και οι φιλόξενοι κάτοικοι συνθέτουν έναν μοναδικό πίνακα ζωής. Τα παραδοσιακά γεγονότα, οι εορτές και οι τοπικές γεύσεις σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε και να τα απολαύσετε.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας για να ενημερωθείτε για εκδηλώσεις, δραστηριότητες και όλα όσα καθιστούν τον Δήμο Μετεώρων ένα μοναδικό Δήμο!

Καλή περιήγηση

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων

Ελευθέριος Ν. Αβραμόπουλος

Pin It