Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Ανά έτος Ανά μήνα Ανά εβδομάδα Σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στον μήνα

Ποδηλατικός Αγώνας - 3rd METEORA MTB RACE 2018
Κυριακή 06 Μαίου 2018, 11:00

Πλατεία Καστρακίου


2018 05 06 mbtraceΤην Κυριακή 6 Μαίου η Cycling Hellas, ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Καλαμπάκας συνδιοργανώνουν  στην γραφική περιοχή των Μετεώρων, τον Ποδηλατικό αγώνα MTB  με την επωνυμία " 3rd Meteora MTB race - Βασίλης Ευσταθίου" στην πανέμορφη περιοχή των Μετεώρων.

Ο αγώνας διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και της UCI και παρουσιάζει  Πανελλήνιο ενδιαφέρον από Ποδηλατικά σωματεία και μεμωνομένους αθλητές.

Είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Αθλητή και Φίλου Βασίλη Ευσταθίου ως ελάχιστο φόρο τιμής στον Βασίλη και την οικογένεια του.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι αφενός η ανάδειξη του αισθητικού κάλλους της περιοχής των Μετεώρων , αφετέρου η ενίσχυση της ποδηλατικής κουλτούρας, η ανάδειξη του ποδηλάτου και η προώθηση του αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας.

Την Κυριακή 6 Μαίου: Η εκκίνηση δίνεται από την Κεντρική Πλατεία Καστρακίου και οι ποδηλάτες ακολουθούν 2 διαδρομές την ΟΡΕΝ 1- μικρή διαδρομή 18 χιλ και ΟΡΕΝ 2- ή την μεγάλη διαδρομή των 32 χιλιομέτρων. Μετά από συνεχή πέρασμα μονοπατιών γύρω από τα Ιερά βράχια των Μετεώρων η διαδρομή ολοκληρώνεται στο αρχικό σημείο. Ο αγώνας σε ποσοστό μεγαλύτερο από  80% διεξάγεται σε τεχνικά μονοπάτια, αλλά περιλαμβάνει χωμάτινο και οδοστρωμένο τεραίν.

Για περισσότερες πληροφορίες και τους χάρτες των διαδρομών δείτε εδώ

Σύνδεση Χρήστη