Δικτύωση με Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Νομού Τρικάλων

 

1

 

Στις 11/11/2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τα στελέχη της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Τρικάλων-Συνειρμός στο χώρο του Κέντρου Κοινότητας, προκειμένου να γίνει ενημέρωση για την επέκταση της δράσης της δομής που αφορά σε υπηρεσίες κατ’ οίκον νοσηλείας ενηλίκων. Η προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος από την Κ.Μ.Ψ.Υ.

 

Σκοπός της επέκτασης της Κινητής Μονάδας είναι να καλυφθούν οι ανάγκες ασθενών, οι οποίοι αδυνατούν να μετακινηθούν στους χώρους παροχής υπηρεσιών λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας ή κατοικούν σε απομακρυσμένους ορεινούς οικισμούς του νομού και είναι δύσκολη η μετάβασή τους σε Νοσοκομείο και Κ.Υ.

Το επιστημονικό προσωπικό της Κ.Μ.Ψ.Υ. που απαρτίζεται από ψυχίατρο, κοινωνικό λειτουργό και νοσηλευτή, ενημερώθηκε, αντίστοιχα, για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και το ευρύ πεδίο δράσης του Κέντρου Κοινότητας, το οποίο ως δομή αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής με την Δ/νση Πρόνοιας του Δήμου Μετεώρων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε, επίσης, η δυνατότητα συνεργασίας και η διοργάνωση από κοινού δράσεων με ενημερωτικό-κοινωνικό χαρακτήρα, που θα έχουν σκοπό την διασφάλιση της σωματικής και ψυχικής υγείας των ενηλίκων και κυρίως αυτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης και χρήζουν ιατροφαρμακευτικής και ψυχιατρικής παρακολούθησης.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μετεώρων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Για πληροφορίες αναφορικά με τη λειτουργία και τις δράσεις της υπηρεσίας στη διεύθυνση Ηπείρου & Πυθαγόρα (Ισόγειος χώρος). Τηλ.2432078661, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ώρες λειτουργίας: καθημερινά 7:00π.μ. – 15:00μ.μ.