Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Αγροτική Οδοποιία Δήμου Καλαμπάκας»

Εκτύπωση

2019 05 09 ypografi symvasis agrotiki odopoiia dimou kalabakas

Τη σύμβαση του έργου με γενικό τίτλο «Αγροτική Οδοποιία Δήμου Καλαμπάκας», υπέγραψε σήμερα, Πέμπτη 09/05/2019, ο Δήμαρχος Δήμου Μετεώρων κ. Χρήστος Σινάνης με τον ανάδοχο εργολάβο του έργου, κ. Μάντζιο Παναγιώτη, στον χώρο του Δημαρχείου.

Το έργο αποβλέπει στη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας σε οικισμούς των Δημοτικών Ενοτήτων Καλαμπάκας και Χασίων του Δήμου Μετεώρων και συγκεκριμένα αφορά εργασίες ασφαλτόστρωσης στους παρακάτω δρόμους:

Τ. Δ. ΜΥΚΑΝΗΣ

▪ Από Ε.Ο Τρικάλων - Γρεβενών έως το στάβλο ιδιοκτησίας Τσιµπούρα Γεωργίου, μήκους 1.338,66 μ. και πλάτους 5,00 μ.

Τ.Δ. ΞΗΡΟΚΑΜΠΟΥ

▪ Από όριο οικισµού έως το στάβλο ιδιοκτησίας Τσέα Γεωργίου, μήκους 977,20 μ. και πλάτους 5,00 μ.

Τ. Δ. ΔΙΑΒΑΣ

▪ Δρόμος στη θέση «Καναβοτόπια» Διάβας μήκους 1.109,86 μ. και πλάτους 4,50 μ.

▪ Δρόμος στη θέση «Αμμούδες» Διάβας, μήκους  316,27 μ και πλάτους 4,50 μ.

Με την υλοποίηση του έργου, εξασφαλίζεται η εύκολη και ασφαλής πρόσβαση στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με την παράλληλή βελτίωση και εκσυγχρονισμό των καλλιεργητικών μεθόδων (πρόσβαση μηχανών, εύκολή διακίνηση παραγωγής κτλ.), που αναμένεται να συμβάλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εκμεταλλεύσεων, με θετικές επιπτώσεις στο κτηνοτροφικό και γεωργικό εισόδημα . Επίσης, με την ασφαλτόστρωση αποφεύγεται η ετήσια συντήρηση των δρόμων με αμμοχάλικο ποταμών, γεγονός που συντελεί και στην οικονομικότητα του έργου σε βάθος χρόνου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 453.000,00 €. Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Αναμένεται η υπογραφή μίας ακόμη σύμβασης που αφορά στο έργο με τίτλο «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΣΕ Τ.Κ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ» και συγκεκριμένα στην ασφαλτόστρωση οδικού δικτύου, συνολικού μήκους 7,52 km, στις Τ.Δ.Κ. Κλεινού (Μπάσια), Αύρας, Ασπροκκλησιάς και Αγιόφυλλου, του Δήμου Μετεώρων, συνολικού προϋπολογισμού 895.000,00€.

ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ