Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Ανά έτος Ανά μήνα Ανά εβδομάδα Σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στον μήνα

4th MTB race - Ποδηλατικός Αγώνας
Κυριακή 21 Απριλίου 2019, 11:00

Εκκίνηση στην πλατεία Καστρακίου


afisaΤην Κυριακή 21 Απριλίου 2019 η «Cycling Hellas», ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Μετεώρων συνδιοργανώνουν για 4η συνεχή χρονιά τον Ποδηλατικό αγώνα MTB με Πανελλήνια συμμετοχή με την επωνυμία “ 4th Meteora MTB Race - Βασίλης Ευσταθίου” στην γραφική περιοχή των Μετεώρων. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Αθλητή και Φίλου Βασίλη Ευσταθίου ως ελάχιστο φόρο τιμής στον Βασίλη και την οικογένεια του.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι αφενός η ανάδειξη του αισθητικού κάλλους της περιοχής των Μετεώρων , αφετέρου η ενίσχυση της ποδηλατικής κουλτούρας, η ανάδειξη του ποδηλάτου και η προώθηση του αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας.

Την Κυριακή 21 Απριλίου: Η εκκίνηση δίνεται από την Κεντρική Πλατεία Καστρακίου και οι ποδηλάτες ακολουθούν 2 διαδρομές την Short race – μικρή διαδρομή 17 χιλ και Full race – την μεγάλη διαδρομή 32 χιλιομέτρων. Μετά από συνεχή πέρασμα μονοπατιών γύρω από τα Ιερά βράχια των Μετεώρων η διαδρομή ολοκληρώνεται στο αρχικό σημείο. Ο αγώνας σε ποσοστό μεγαλύτερο από 80% διεξάγεται σε τεχνικά μονοπάτια, αλλά περιλαμβάνει χωμάτινο και οδοστρωμένο τεραίν. Στον αγώνα συμμετέχουν ΟΡΕΝ αθλητές σε πολλές κατηγορίες από 15 ετών και άνω καθώς και ηλεκτρικά ποδήλατα.

Οι διοργανωτές έχουν ολοκληρώσει έγκαιρα όλες τις προετοιμασίες του αγώνα, προκειμένου να πετύχουν μια άψογη ποδηλατική εκδήλωση, ακόμα καλύτερη από τις  προηγούμενες που άφησε όλους με τις καλύτερες εντυπώσεις. Το αγώνα θα τιμήσουν με την παρουσία τους 450 αθλητές και φίλοι της ορεινής ποδηλασίας από όλη την Ελλάδα. Αθλήτές, συνοδοί, παράγοντες φίλοι του αθλήματος αναμένεται να κατακλύσουν την περιοχή.

Η διοργάνωση των αγώνων εμπνεύστηκε και στηρίζεται από έμπειρους αθλητές και διοργανωτές του χώρου που έχουν άμεση σχέση με τον αθλητισμό και τη φύση.

Η “Cyclinghellas.gr” – Οργάνωση και παραγωγή αθλητικών event και εκδρομών- έχει αναλάβει την υποστήριξη και το συντονισμό όλης της αθλητικής εκδήλωσης.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα:

https://cyclinghellas.gr/el/agones/agones-vounou

Ekkinisi Kastraki