Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Ανά έτος Ανά μήνα Ανά εβδομάδα Σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στον μήνα

Αγγελική Τουμπανάκη - «Ο Πολυδιάστατος ρόλος της φωνής – Φωνητικός Κύκλος»
Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018, 17:30

Μουσική Σχολή Δήμου Καλαμπάκας


2018 01 21 toubanaki afisaΗ Μουσική Σχολή Δήμου Καλαμπάκας στο πρόγραμμα εκδηλώσεων «Ανάμεσα σε νότες» διοργανώνει σεμινάριο – εργαστήρι φωνητικής με την Αγγελική Τουμπανάκη  με θέμα

«Ο Πολυδιάστατος ρόλος της φωνής – Φωνητικός Κύκλος»

ΑΝΑΛΥΣΗ ΦΩΝΗΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ (ανατομία και φυσιολογία της φωνής)

Η φωνή είναι ένα όργανο με εκπληκτικές αυτοσχεδιαστικές και ερμηνευτικές ικανότητες και ένα ισχυρό μέσο επικοινωνίας είτε μέσω της λεκτικής ομιλίας και της τραγουδιστικής φόρμας, είτε μέσω του διαφόρων άλεκτων ηχητικών μορφών.

CIRCLE SONG / ΦΩΝΗΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ Ένα συλλογικό μουσικό παιχνίδι αυτοσχεδιασμού με μοναδικό όργανο την φωνή… με στόχο την γνώση, το παιχνίδι, την ελευθερία μουσικής έκφρασης και την επικοινωνία.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο αφορά  στη γνώση και την εμπειρία του ομαδικού αυτοσχεδιασμού, της συλλογικής δημιουργίας και έκφρασης και την ανάπτυξη της μουσικότητας, της  φαντασίας, μέσω της αυθόρμητης διάδρασης.
θα εναρμονιστούμε, θα συντονιστούμε και θα εξερευνήσουμε τις δυνατότητες της φωνής μας, δημιουργώντας ένα φωνητικό κύκλο , ένα φωνητικό παιχνίδι που κυρίως θα μας δώσει τη χαρά για την μουσική.
Δεν χρειάζεται καμία ειδική μουσική γνώση, δεν χρειάζεται να πιστεύετε πως έχετε μία «καλή φωνή». Το εργαστήριο είναι ανοιχτό για όλους.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΝΑΚΗ _ ΣΥΝΤΟΜΟ CV

Vocalist, performer, επιστήμονας, δημιουργική παραγωγός, lead singer, soundexperimentalist, mixed-media practitioner και vocal educator.

Η Αγγελική Τουμπανάκη χρησιμοποιεί τη φωνή σαν μουσικό όργανο ανιχνεύοντας εννοιολογικά και βιωματικά τις δυνατότητες της ανθρώπινης φωνής μέσα από προσωπικές αυτοσχεδιαστικές διαδρομές και διασταυρώσεις μουσικών ιδιωμάτων. Το πεδίο δημιουργίας της είναι ένα ευρύ και πολυεπίπεδο σύμπαν, μέσα στο οποίο εκφράζεται αξιοποιώντας διαφορετικά μέσα και φόρμες, όπως τον αυτοσχεδιασμό, το χορό και το θέατρο.
Από το 2005 δημιουργεί μουσικά projects με World Jazz, Nu Jazz μουσική θεματολογία, τα οποία παρουσιάζει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η Αγγελική διδάσκει «Τεχνική της φωνής» και  «Αυτοσχεδιασμό» στο Ωδείο Φ. Νάκας και διοργανώνει «Φωνητικούς Κύκλους» (Circle Singing), όπως το διδάχτηκε από τον Bobby McFerrin, τη Rhiannon και τον Bob Stollof στην Νέα Υόρκη.
Η ανάγκη της, η χαρά της και ο στόχος της είναι η διάδραση, ο πειραματισμός και η ελεύθερη επικοινωνία χωρίς μουσικά σύνορα

Κυριακή 21  Ιανουαρίου  2018

Ώρα: 17:30

ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Συμμετοχή:   10 ευρώ

Τηλέφωνο για δηλώσεις συμμετοχής: 24320 24594 &  6974930736